Bemondó ő

irni inni inri

(Most mondd meg.!)?

  • balkan brother: nagy szerencse (2015.01.07. 16:24) Fábry 250 - ébredés kavicságyon
  • NaJóNapot: Kedves B.B.!Nem mindenki olyan nagyvonalú ,mint Te,hogy mindegy 5-10-15-50Forintos szatyorba pakol... (2011.05.30. 07:50) Ezek hülyék: pénztáros
  • gaborsandor2: Itt Sándor! Gábor Sándor. Borzasztóan jó ez így, mert akkor tényleg baromi jó lehet az a Jekl, mer... (2011.03.08. 10:27) Zoli, baszki
  • balkan brother: @gaborsandor2: Nemtom, nekem se megy. Majd kicserélem, addig mondd el itt, mit szavaznál és mire, ... (2010.09.02. 12:20) A Raiffeisen azt izente (sms)
  • Kaga: Nem mindegy? A pillanatnyi élvezet számít, nem az, ki szeret. ha jól érzem magam egész életemben,... (2009.12.10. 12:33) Objektív szex

Savazás

PollPub.com VoteInternet nélkül jobb lenne
Igen
Igen



View Results

Poll powered by A padlásra inkább fel

Tegez

? (48) abszint (1) agybaj (22) akkor kezdett csak virradni (10) akkor nem megyek semmire (1) álom (2) amiért háromezret fizettem (1) ami valójában persze nyilván nincs (2) anál (1) apa (1) arc hívum (2) átbaszás (6) autó (8) az 5 forintos szatyorral (1) a dienesnek a lapta (1) a nem olvasóktól akik nem (3) a zongorát (1) babakocsi (1) balaton sound (1) bank (1) barát (4) barátok (4) baszperantó (1) beteg (1) bicikli (3) blogülalak (1) bolygó (27) bor (6) budapest (47) bulvár (2) cigi (1) család (6) csoda (1) ct (2) deprimált (6) devizahitel (1) de ettől eltekintek (3) dráma (4) duna (2) durva (1) egy fél kilós szeletelt magvas kenyér (1) elszomorító (13) emlék (4) érdekes (13) érdekes a történet lehet odabent de idekint is gondolni lehet mindegy nem sürgős (1) esterházyt meg kell menteni (1) ez az (2) fa (3) fáradt (8) felhő (2) félrebasz (3) féltékeny (1) felújít (7) fél kiló (1) fénykép (43) film (1) foci (2) fogyasztók (20) főzés (3) gazmuvek (2) gta (1) gyerek (1) hálidéj (1) hátha (1) ha a (1) hellókarácsony (6) hír (13) hivatal (1) hülye (3) hűtlen (1) icetea citromos másfél literes (1) ideg (1) index (1) írják a szöveget (2) írni inni inri (6) irodalmi hagyományőrzés (1) játék (10) (24) jótett (1) képregény (2) kiállítás (6) kibaszott tárgyak (1) kilincs (1) kiskapu (3) kocsma (1) kolléga (3) költözés (4) koncert (3) könyv (1) kosaramban van (1) közélet (6) kurva (1) lakás (16) lány (12) letöltendő internet (3) lift (1) macska (1) máv (1) megcsal (1) meg egy könnyen kenhető krémes (2) meg elolvasni (2) meg négy gösser (2) meg vákumcsomagolt szeletelt parasztszalámi két levéllel egy nyomós sajt maci (3) meg van két (1) mell (8) menta (1) mert ugyan az ötveneshez képest spóroltam negyvenötöt de a (1) mese (1) metró (7) mindegy (3) mindent köszönök! (4) modern (1) munka (11) nehézfejjel (8) nem (2) nem férnek bele (2) nyál (1) nyelv (1) nyihaha (5) nyomorult magyarok (16) orbit (1) para (2) pisil (3) pisztácia (1) politika (4) prága (1) praha (1) próza (3) pszichoszomatikus (2) rádió (2) régi (2) reklám (11) rendőrség (1) rohadék (2) roma (2) sajtvajkrém (1) semmi (10) sem tudják (1) shit damn tragedy (1) sms (1) sör (18) sötét (5) szabad (11) szag (3) szatyor (1) szépia (1) szerelem (2) szerencse (1) szex (11) színház (2) szuzuki (1) taxi (1) terápia (2) the end (1) tilt (1) törvény (1) tüzijáték (2) tv (3) üdülés (2) úgyhogy vagy otthagyom vagy a hónom alatt viszem haza akkor viszont az öt forintos szatyor is kidobás volt (1) undortextualitás (1) ünnep (6) urbi (1) vásárlás (1) vége (1) vers (3) verseny (2) vevoszolgalat (2) videó (3) vígkend (7) zene (1) Címkefelhő

Köll?

2009.05.26. 02:30 balkan brother

Utazzon Ön is jegy nélkül a vonaton!

A Magyar Álomvasutak úgynevezett menetjegy vásárlásához köti szolgáltatásának igénybevételét. Ez azt jelenit, hogy ha Ön -például- Szolnokról Budapestre szeretne eljutni egy menetrendszerinti járattal, akkor a szolnoki jegypénztárban ezt az igényét elő kell adja, erre a pénztáros a megfelelő dokumentumot kiállítja, és -egy meghatározott díj kifizetése után- azt az Ön számára átnyújtja.


Az utazás során Ön ennek a dokumentumnak a felmutatásával tudja igazolni, hogy a szükséges pénzösszeget a MÁV pénztárába előzőleg befizette, tehát a vonaton tartózkodása jogos. Így működik ez.
Elvileg.

Ha azonban Ön úgy ítéli meg, hogy -a példánál maradva- a Szolnokról Budapestre való utazás az Ön számára kedvezőbb lenne ingyenesen, így tehát a szolgáltatásért nem kíván fizetni, akkor tegye a következőket:


1., Szálljon fel a vonatra (Szolnokon), keresse meg a dohányzó kocsit, és foglaljon helyet.

2., Legyen Ön férfinak látszó nő, ha ez nem lehetséges, akkor nőnek látszó férfi. (1. sz. ábra)

3., Az utazás megkezdése után szinte azonnal kezdjen a kezével erősen gesztikulálni (nagyjából úgy, mintha a szájából áradó cefreszagra odagyűlt muslicákat, vagy az Önt egyébként körbelengő dögszagra érkező legyeket szeretné elhessegetni). Ezzel eléri, hogy utastársai óvakodjanak az Ön személyes szférájának megsértésétől, azaz biztosíthatja a zavartalan utazás, és az ilyenkor oly kellemes elmélyült mélázás feltételeit. (2. sz. ábra)

1. sz. ábra

4., Kisvártatva forduljon oda egy közel ülő, dohányzó utitársához, és adja elő az alábbi közleményt:
"Hallod aggyá má egy cigit na kínájjá má meg egy cigivel hallod na."
Ha elsőre nem történik semmi, akkor apróbb változtatásokkal ismételje többször ugyanezt. Fontos, hogy amikor a cigarettát végül megkapja, ne köszönje meg, és használjon olyan arckifejezést, amit a méltóságában sértett és női büszkeségében megtiport anyakocától tanult el inszeminálás közben.

2. sz. ábra

5., A negyedik pontban foglaltakat tetszés szerint többször is megvalósíthatja, bevonhat új szereplőket, illetve részben eltérhet a tematikától is (kunyerálhat ételt, innivalót, esetleg telefont kölcsön, csak egy rövid hívásra). A cigarettánál nagyon fontos, hogy következetesen a padlóra hamuzzon, és a csikket is ott tapossa el, vagy elnyomás nélkül dobja egy közelben ülő utas karfája végén lévő hamutartóba, és azt ne csukja be teljesen, hogy a füst ki tudjon jönni.

6., A jegy kezelésére érkező kalauz "Jónapot kívánok! Menetjegyeket kérem ellenőrzésre!" című és tárgyú előadását a legnagyobb természetességgel hagyja figyelmen kívül. A "Hölgyem (uram), legyen szíves mutassa a jegyét!" résznél az addigi elrévedő arckifejezésből váltson előbb csodálkozóra, majd rögtön kooperatívba, és válaszolja azt, hogy elhagyta. Pontosan így: "Elhagytam." (3. sz. ábra)


3. sz. ábra


7., A személyi igazolvány és lakcím kártya előadására vonatkozó felszólítás hatására az illendőség kedvéért kezdjen túrkálni a táskájában, de ne játssza túl, egy-két hanyag mozdulat után közölje, hogy nincs Önnél a kért iratok egyike sem. (4. sz. ábra)

 

4. sz. ábra


8., Mondja azt, hogy fáj a lába, és hogy most műtötték (mutasson a hasára), amikor a kalauz azt javasolja, hogy hagyja el ülőhelyét és az út hátralévő részét a peronon utazva töltse. (Ezt a jelenetet többször is elismételhetik, a monotónia elkerülése végett néha emelje fel a hangját -amikor a műtétet említi-, illetve egyszer-egyszer támadólag előrehajolhat a jegyvizsgáló felé lehelve.)

9., Várja meg, míg az ellenőr tehetetlenségétől frusztráltan távozik, hogy rövidesen visszatérjen egy kollégájával, majd ezután folytassa a disputát, immáron kettejükkel. Végig maradjon ülve, a lábfájáson és a műtéten kívül mást nem kell mondani, esetleg néha kiszólhat valamelyik közelben ülő utasnak, hogy "hallod aggyá má egy cigit". (5. sz. ábra)



5. sz. ábra

10., Miután a diskurzus lezárásaként a kalauzokkal közölte, hogy "híják a rendőrt híják csak mosműtöttek hámondom elhagytam nincsmeg" és azok szigorú tekintettel eltávoztak, nincs más dolga, mint élvezni az utazás hátralévő részét. Kérhet még cigarettát, szóba elegyedhet utastársaival, vagy amihez kedvet érez.


A célállomásra érkezve hagyja el a vonatot.

Köszönik, hogy a vasutat választotta!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes máv nyomorult magyarok


A bejegyzés trackback címe:

https://balkan.blog.hu/api/trackback/id/tr171142975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása